Categorie: BoerBurgerBeweging

BoerBurgerBeweging: waar staan ze voor?

De BoerBurgerBeweging (BBB) is een politieke partij in Nederland die in 2020 werd opgericht. De partij zet zich in voor de belangen van boeren, tuinders en burgers op het platteland. De partij wil de kloof tussen stad en platteland verkleinen en het belang van een gezonde en duurzame voedselproductie benadrukken. In deze blog gaan we dieper in op de BoerBurgerBeweging en wat deze partij precies inhoudt.

Ontstaan van de BoerBurgerBeweging

De BoerBurgerBeweging is opgericht in 2020 door Caroline van der Plas, een voormalige journaliste en agrarisch ondernemer uit Deventer. Van der Plas zag dat er in Den Haag te weinig aandacht was voor de belangen van boeren en tuinders en besloot daarom zelf een politieke partij op te richten. De partij kreeg al snel steun vanuit de agrarische sector en wist in maart 2021 één zetel te veroveren in de Tweede Kamer.

Standpunten van de BoerBurgerBeweging

  1. Duurzame landbouw
  2. Eerlijke prijzen
  3. Plattelandsontwikkeling
  4. Voedselsoevereiniteit
  5. Lokale boeren

De BoerBurgerBeweging is een politieke partij die zich inzet voor de belangen van boeren, tuinders en burgers op het platteland. De partij wil een duurzame landbouw, eerlijke prijzen voor boeren, plattelandsontwikkeling en voedselsoevereiniteit.

BBB: Caroline van der plas

Caroline van der Plas is het gezicht van de BoerBurgerBeweging (BBB) in Nederland. In 2021 werd zij met de BBB gekozen als Kamerlid in de Tweede Kamer. In deze blog gaan we dieper in op wie Caroline van der Plas is en wat haar rol is binnen de BoerBurgerBeweging.

Wie is Caroline van der Plas?

Caroline van der Plas is geboren op 16 juli 1972 in Deventer. Na haar studie journalistiek aan de Hogeschool Windesheim in Zwolle werkte ze als freelance journalist en communicatieadviseur. In 2017 richtte ze haar eigen bedrijf op, genaamd ‘Buro Beeldvang’. Hiermee verzorgt ze onder andere communicatie en PR voor bedrijven in de agrarische sector.

Caroline van der Plas is opgegroeid op een boerderij en heeft altijd een passie gehad voor de agrarische sector. Ze heeft zelf ook een tijdje in deze sector gewerkt en was onder andere verantwoordelijk voor de promotie van de Nederlandse kip in het buitenland.

Landelijke verkiezingen 2023 – BBB verrast Nederland

1e Kamer verkiezingen zet BoerBurgerBeweging op De landelijke verkiezingen 2023 hebben Nederland verrast door de grote winst van de BoerBurgerBeweging […]

Caroline van der Plas – BoerBurgerBeweging

BBB 2e kamerlid, Caroline van der Plas Caroline van der Plas is het gezicht van de BoerBurgerBeweging (BBB) in Nederland. […]

BoerBurgerBeweging wiki

De geschiedenis van de BoerBurgerBeweging volgens wiki BoerBurgerBeweging wiki (BBB) is een Nederlandse politieke partij die in 2020 is opgericht. […]

BoerBurgerBeweging standpunten

Gezonde boeren verdienen een eerlijke boterham BoerBurgerBeweging standpunten: Een gezonde bodem is het uitgangspunt van al het eerlijke voedsel. Meer […]