BOERENPROTEST 2022 actie tegen stikstof

BOERENPROTEST 2022 actie tegen stikstof beleid van het kabinet - www.Vleesvandeboer.nl

Laat boeren niet in de steek! Boeren op de kast!

Nederland 4 juli: Vandaag is het boerenprotest 2022. De boeren willen niet in de steek gelaten worden door de overheid. Ze voelen zich verraden omdat ze veel maatregelen genomen hebben om te voldoen aan de gestelde eisen vanuit Den Haag, en nu blijkt dat dit allemaal voor niks is geweest.

Het boerenprotest is een actie tegen stikstof. Laat boeren niet in de steek! Doe mee aan het boerenprotest en laat je stem horen! Steun de boeren en koop lokaal zoals vlees van de boer.

Boerenprotest 2022: Waarom protesteren de boeren tegen het stikstofbeleid?

In Nederland zijn we al lange tijd bezig om de uitstoot van stikstof terug te dringen. Dit is nodig om ervoor te zorgen dat we aan de Europese norm voldoen. Stikstof is een broeikasgas en te veel ervan in de lucht is niet goed voor het klimaat. Toch is stikstof ook nodig voor de landbouw, want boeren gebruiken het als meststof en dat is goed voor de groei van hun gewassen.

Wat is er aan de hand?

Boeren hebben inmiddels heel wat maatregelen getroffen om hun uitstoot terug te dringen, maar toch lijkt het erop dat dit niet genoeg is. De overheid neemt nu maatregelen die ervoor zorgen dat boeren minder kunnen produceren, waardoor ze minder inkomen hebben. Dit is voor boeren onacceptabel en daarom gaan ze vandaag de straat op in een boerenprotest.

Acties door het hele land: Boerenprotest 4 juli

Vandaag, op boerenprotest 2022, zijn boeren in heel het land in actie. Er is een boerenkaravaan van boerderijen naar Den Haag die vandaag aankomt. Onderweg zullen boeren stoppen bij gemeentehuizen en provinciehuizen om hun verhaal te doen. Ze willen dat iedereen weet wat er aan de hand is en ze roepen iedereen op om mee te protesteren.

Wat zijn de belangrijkste punten tegen het stikstofbeleid?

 • Maatregelen: boeren hebben al maatregelen genomen, maar dit is niet voldoende
 • Verantwoordelijkheid: boeren zijn verantwoordelijk voor een kleine hoeveelheid van de stikstofuitstoot
 • Onrechtvaardig: boeren worden onnodig hard getroffen door de maatregelen die nu genomen worden
 • Verkoop: boeren gaan failliet door het stikstofbeleid

Iedereen kan helpen protesteren tegen de stikstofplannen

Je hoeft geen boer te zijn om te protesteren. Iedereen kan mee doen en iedereen kan helpen. Je dagelijkse verse boodschappen in de supermarkt komen van de boer.

Wat gaan de boeren vandaag blokkeren?

De boeren gaan vandaag de distributiecentra van supermarkten blokkeren. Dit betekent dat er geen vrachtwagens naar de supermarkten kunnen vertrekken met levensmiddelen. Als dit lukt, zullen veel mensen in Nederland last hebben van een tekort aan voedsel.

Hoe kan ik meehelpen?

Als je solidair wilt zijn met boeren en je wilt laten horen dat je achter hen staat, kun je vandaag naar Den Haag gaan of naar een boerenprotest in je eigen regio. Doe mee aan het boerenprotest en laat je stem horen!

Boeren zijn vandaag massaal de straat opgegaan om hun ongenoegen te uitten over het stikstofbeleid van de overheid. Door distributiecentra van supermarkten te blokkeren, hopen ze iedereen wakker te schudden en duidelijk te maken dat dit onrechtvaardig is. Als je solidair wilt zijn met boeren, kun je naar Den Haag of een boerenprotest in je eigen regio gaan. Doe mee aan het boerenprotest en laat je stem horen!

Hoe kan jij de boer steunen?

Koop lokaal boerenproducten, zoals boerenkool, vlees of aardappels. Op deze manier steun je de boer en help je mee om het boerenprotest onder de aandacht te brengen. Iedereen kan helpen!

Boeren zijn vandaag massaal de straat opgegaan om hun ongenoegen te uitten over het stikstofbeleid van de overheid. Door distributiecentra van supermarkten te blokkeren, hopen ze iedereen wakker te schudden en duidelijk te maken dat dit onrechtvaardig is. Als je solidair wilt zijn met boeren, kun je naar Den Haag of een boerenprotest in je eigen regio gaan. Doe mee aan het boerenprotest en laat je stem horen!

Protesteer tegen het kabinet met hun stikstof plannen

 • stikstofbeleid is onrechtvaardig
 • blokkeren van distributiecentra maakt duidelijk dat boeren niet tevreden zijn
 • doe mee aan het boerenprotest om je solidariteit te laten zien!

Help de boeren en koop lokaal zoals vlees van de boer. Dit steunt hen financieel en toont aan dat consumenten achter hen staan. Wanneer boeren winnen,

Doe mee aan het boerenprotest!

Laat je stem horen en doe mee aan het boerenprotest! Er staat veel op het spel voor boeren, dus laten we ervoor zorgen dat we hun stem horen. Doe mee en laat weten dat je achter boeren staat!

BOERENPROTEST 2022 actie tegen stikstof: Wat zijn de stikstofplannen?

Wat staat er in de stikstofplannen van het kabinet?

De boeren zijn onnodig hard getroffen door de maatregelen die nu genomen worden. Boeren gaan failliet door het stikstofbeleid en dat is niet eerlijk.

 • Preventie: de boeren moeten maatregelen nemen
 • Oneerlijk: boeren zijn verantwoordelijk voor slechts een klein deel van de stikstofuitstoot
 • Onnodig: boeren worden onnodig hard getroffen door het stikstofbeleid
 • Gedwongen verkoop: zo gaan boeren failliet door het stikstofbeleid

Update: Wanneer was er nog meer een boerenprotest?

Het boerenprotest is op donderdag 22 juni 2022. Op die dag zullen boeren in actie komen tegen het stikstofbeleid van het kabinet. Ze zullen proberen distributiecentra van supermarkten te blokkeren, om zo iedereen wakker te schudden en duidelijk te maken dat dit onrechtvaardig is.

Eet lokaal en steun de boer: Zo kun jij de boeren helpen!

Misschien vind je dit ook leuk

Geef een reactie