Crowdbutching koop samen een koe

Crowdbutching koop samen een koe - Melkveehouder Sjaak Hoogendoorn uit Ilpendam- Noord-Holland -www.Vleeskopenbijdeboer.nl

Melkveehouder Hoogendoorn levert aan Crowdbutching

Melkveehouder Sjaak Hoogendoorn uit Ilpendam biedt een deel van zijn vee aan Crowdbutching. Koop samen een koe dat is wel zo duurzaam en daarbij steun je de lokalen boer en weet je wat je eet. Binnen drie jaar was de webwinkel uitgegroeid tot een verkoopkanaal voor hoevevlees. Koop een koe met een goed leven van deze gepassioneerde boer.

Crowdbutching koop samen een koe

Boer Sjaak heeft samen met zijn vrouw Ellen een prachtige boerderij. De boerderij is gelegen in Ilpendam, Noord-Holland. Boerderij Achtervennen is een biologisch melkveebedrijf met 55 koeien. Jaarlijks worden er ongeveer 50 kalveren geboren. Hiervan zijn 15 koeien nodig om de oudere koeien te vervangen. Als gevolg hiervan kwamen andere dieren in de traditionele veehouderij. Maar boer Sjaak wilde wat anders! Dus besloot hij zelf dieren te houden. De vleespakketten koop je nu bij Vleeskopenbijdeboer.nl. Naast het houden van koeien houdt de boerderij zich ook bezig met het behoud van weidevogels. Koeien en boeren werken samen om de natuur te helpen. Het land is minder bemest en dieren hebben veel ruimte. Dit geeft de kleurrijke bloemen en grassen op de graslanden de kans om te groeien voordat ze worden begraasd. Dit hoge gras biedt bescherming voor kuikens en zit vol met insecten, en biedt middagsnacks voor zwartstaartstrandlopers, kikkers en kuifeenden.

Noord-Hollands vlees kopen van Sjaak Hoogendoorn uit Ilpendam?

Bestel lekker vlees dichtbij huis uit Krommenie bij Vlees kopen op de boer!

Streekproducten en vlees kopen bij de lokale boer

Koe Pakket Luxe Bio

159,95  in voorraad
Dit pakket wordt thuisbezorgd!

Ons biologisch vleespakket bestaat uit topvlees van goed verzorgde biologische koeien. Het komt van boerderijen die niet alleen biologisch zijn, maar ook op andere gebieden duurzaam bezig zijn. Bijvoorbeeld door samenwerkingen met de Vogelbescherming en het zelf opwekken van energie met...

De boerderij van Sjaak en Ellen uit Noord-Holland

Boerderijvlees uit Noord-Holland

Vlees van de boerderij, Crowdbutching uit Krommenie

Boerderij Achtervennen is volledig biologisch gecertificeerd. Dit betekent dat ze zich volledig houden aan de biologische landbouwpraktijken. Voor de biologische landbouw en veehouderij zijn strenge regels opgesteld als het gaat om het omgaan met milieu, natuur en dierenwelzijn. Regels die iedereen die biologisch voedsel produceert, moet volgen.

Voorbeelden van deze regels zijn:

  • verplicht aantal dagen weidegang per jaar
  • meer ruimte per dier
  • geen gebruik van kunstmest en chemische bestrijdingsmiddelen
  • minimaal gebruik van medicatie zoals antibiotica ter preventie van resistentie

De inspecteurs van Skal inspecteren de hele keten. Dit gebeurt zowel aangekondigd als onaangekondigd. Het vlees van boerderij Achtervennen is dan ook 100% biologisch verantwoord.

Vlees kopen bij de boer uit Noord-Holland

Selecteer zwartgevlekte Holsteins gekruist met Belgisch witblauw vee. Holstein-koeien waren oorspronkelijk koeien die niet geschikt waren voor vlees. Door de twee te kruisen krijg je een koe die lekker smaakt en makkelijk op te voeden is! De dieren zijn vrij en krijgen veel weidegang. Ze zijn makkelijk in de omgang en volgen de boeren vaak goed. Na ruim twee jaar waren de dieren volgroeid en geslacht. Dan is het vlees het lekkerst. Het weidegebied bestaat uit meerdere veenweiden in Ipendam en Krommenie. Het gebied was oorspronkelijk een moerassig gebied en werd 1000 jaar geleden drooggelegd door sleuven te graven. Nog maar twee generaties geleden moesten alle koeien naar hun wei varen. Tot op de dag van vandaag zijn er nog stukken land die alleen per boot te bereiken zijn. Boeren hebben nu een aantal pontonbruggen om bruggen wat makkelijker te maken, maar af en toe gaan alle koeien in grote boten. We noemen het een koe cruise.

Koop lokaal samen een koe

Crowdbutching, koop samen een koe op de boerderij. Het kruidendieet van runderen wordt weerspiegeld in de malsheid van het vlees. Deze dieren zijn volgroeid, waardoor de vleeslijn erg dun is. Het smaakt geweldig. Omdat het dier langzaam groeit, zijn de onverzadigde vetten zachter en witter. Dit vet is de smaakdrager van het vlees. Het helpt de smaak van het vlees naar je tong over te brengen, zodat je het beter kunt proeven. Het kan de smaak op je tong overbrengen. Een echte ervaring.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site maakt gebruik van cookies om u een betere browse-ervaring te bieden. Door op deze website te browsen, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies.