Grasgevoerd vlees kopen

Grasgevoerd vlees kopen - Bio vlees direct van de boer - Vleespakketten met grasgevoerd vlees - www.Vleeskopenbijdeboer.nl
Inhoud toon

Hoe gezond is jou stukje vlees op je bord?

Grasgevoerd vlees kopen? Ben je op zoek naar de meest voedzame en milieuvriendelijke manier om aan je vlees te komen? Dan is grasgevoerd een geweldige keuze! In plaats van graanvoer of maïs worden de dieren gevoed op weiden met groen gras. Grasgevoerd rundvlees biedt verschillende voedingsvoordelen ten opzichte van zijn graangevoerde neef, zoals een hoger gehalte aan omega 3-vetzuren, antioxidanten, vitaminen en mineralen – allemaal goed voor de gezondheid.

Bovendien kunnen grasgevoerde dieren zich vrij bewegen in hun natuurlijke omgeving – in tegenstelling tot dieren die opgesloten zitten in krappe hokken voor voer. Je plukt niet alleen de gezondheidsvoordelen van het eten van grasgevoerd vlees, maar je steunt ook het dierenwelzijn! Voor meer informatie over waarom het eten van dit soort vlees heilzaam kan zijn en hoe het contrasteert met andere soorten vlees, bekijk dit artikel.

Wat is Grasgevoerd vlees?

Als je op zoek bent naar een gezonde vleesoptie, kijk dan niet verder dan grasgevoerd. Dit wordt een steeds populairdere term in de voedingsindustrie en het beschrijft de dieren die tijdens hun leven voornamelijk gras hebben gegeten – heel anders dan dieren die granen of andere soorten voer krijgen.

Biologisch grasgevoerd vlees gezonder?

Grasgevoerd vlees staat bekend om zijn gezondheidsvoordelen, vooral omdat het meer omega-3 vetzuren en minder ongezonde omega-6 bevat. Omega 3 is essentieel voor het goed functioneren van het lichaam, waardoor het een cruciaal onderdeel is van onze voedingsbehoeften; omgekeerd kan een teveel aan omega 6 schadelijk zijn voor je welzijn. Het grote verschil tussen grasgevoerd en graangevoerd vlees maakt het gemakkelijk – kies de gezondere optie!

Niet alleen is grasgevoerd vlees ongelooflijk goed voor onze gezondheid, maar ook de smaak en textuur worden vaak geprezen. Als dieren meer ruimte krijgen om te zwerven en een dieet krijgen dat dichter bij hun natuurlijke dieet ligt, levert dat malse stukken rundvlees op met een onvergelijkbaar smaakprofiel.

Duurzaam vlees koop je bij boer

Het eten van grasgevoerd vlees is een duurzame beslissing. In tegenstelling tot granen die het gebruik van pesticiden en enorme hoeveelheden water nodig hebben om te verbouwen, is gras natuurlijk hernieuwbaar en daarom een milieuverantwoorde optie voor de maaltijd.

Stichting Beter Leven

Als je grasgevoerd vlees zoekt, zorg er dan voor dat het product gecertificeerd is door een betrouwbare instelling zoals het keurmerk van Stichting Beter Leven of het EKO-keurmerk. Deze keurmerken betekenen dat het dier zijn hele leven voornamelijk gras heeft gegeten; bovendien verzekert het dat bij de productie hoge normen voor duurzaamheid en dierenwelzijn zijn gehandhaafd.

Uiteindelijk kan grasgevoerd vlees een gezondere en duurzamere optie zijn dan graangevoerd vlees. Ook al kost het misschien meer dan gewone stukken vlees. Mede door de superieure gezondheidsvoordelen en de milieuvoordelen kunnen deze investering de moeite waard maken.

Grasgevoerd vlees bestellen

Waarom is grasgevoerd vlees duurder?

Hoewel grasgevoerd en biologische vlees ontelbare gezondheidsvoordelen heeft, zijn de kosten ervan hoger dan die van conventioneel gekweekt vlees. Dat komt doordat de productie van gras gevoerd vlees meer middelen en tijd vergt dan die van dieren die voornamelijk op een graandieet worden gehouden.

Welke voordelen heeft grasgevoerd vlees?

Vlees van bio gras gevoerde dieren biedt een groot aantal voordelen ten opzichte van dieren die voornamelijk met graan gevoed worden.

Hieronder staan enkele van deze voordelen:

  1. Gezonder vetprofiel: Als je een gezondere optie zoekt, is grasgevoerd vlees de manier om te gaan! Dit soort vlees heeft een hoger gehalte aan omega-3 vetzuren en minder potentieel schadelijke omega-6 vetzuren. Bovendien is het rijk aan heilzame vetten zoals geconjugeerd linolzuur (CLA) en vitamine E. Zo hebben beide essentiële elementen die je lichaam nodig heeft om goed te functioneren. Neem dus geen genoegen met minder dan grasgevoerd rundvlees als je bij elke hap maximale voeding wilt!
  2. Rijkere smaak en textuur: Dieren die op gras worden gefokt krijgen meer bewegingsruimte. Ze krijgen een dieet aangeboden dat dichter bij hun aangeboren consumptie ligt. Als gevolg daarvan heeft het vlees dat ze produceren een ongeëvenaarde smaak en textuur. Een die zeker ongeëvenaard is door ander vlees!
  3. Duurzamer: In tegenstelling tot granen, die door intensieve landbouwmethoden vaak met gebruik van grote hoeveelheden water en pesticiden worden verbouwd, is gras een inherent hernieuwbare en duurzame voedselbron. Daardoor kan de keuze voor grasgevoerd vlees positieve gevolgen hebben voor ons milieu in termen van duurzaamheid.
  4. Hogere voedingswaarde: Vergeleken met graangevoerd vlees bevat grasgevoerd vlees meer vitaminen en mineralen, zoals A, E, bètacaroteen, magnesium en kalium. Dit maakt het tot een voedingskrachtcentrale die je lichaam dagelijks kan voorzien van de essentiële voedingsstoffen die het nodig heeft.
  5. Beter dierenwelzijn: Dieren die op grasland worden grootgebracht hebben een oneindig veel beter leven. Zo hebben dieren die in krappe hokken worden gehouden en voornamelijk met granen worden gevoerd een minder goed leven. Deze dieren krijgen veel ruimte om te bewegen en hun natuurlijke gedrag te uiten.

Het is essentieel om te onthouden dat niet al het grasgevoerde vlees hetzelfde is. Variaties in kwaliteit kunnen worden toegeschreven aan aspecten als wat de dieren te eten kregen en waar ze leefden. Vandaar dat het beste is om je rundvlees te betrekken van gecertificeerde producenten die betrouwbaar zijn.

Is grasgevoerd vlees beter, gezonder?

Grasgevoerd vlees is mogelijk gezonder dan graangevoerd vlees vanwege het bijzondere vetgehalte en de voedingswaarde. In het bijzonder heeft biologische rundvlees hogere omega 3-vetzuren. Daarin tegen heeft het minder omega 6-vetzuren in vergelijking met mensen die voornamelijk granen eten. Hierdoor kan het verschil een evenwichtiger verhouding van essentiële vetten in onze voeding mogelijk maken.

Niet alleen zit grasgevoerd vlees boordevol gezonde vetten zoals CLA (geconjugeerd linolzuur) en vitamine E. Maar het bevat ook aanzienlijk meer voedingsstoffen dan gewoon vlees. Enkele van deze heilzame vitamines zijn A, E, bètacaroteen, magnesium en kalium. Het zijn allemaal belangrijke hulpmiddelen bij het bevorderen van een goede lichamelijke gezondheid.  Zodoende kan het stimuleren van je immuniteit ter bescherming tegen veel voorkomende ziekten. Met de juiste inname van deze essentiële mineralen en vitaminen uit grasgevoerd vlees kun je een sterk lichaamssysteem onderhouden. Het voordeel kan zorgen voor een gezondere huid, nagels en haar, terwijl het je hart- en vaatstelsel volledig ondersteunt!

Vleespakketten met rund, varkens of kipvlees

Hoewel grasgevoerd vlees een heilzame optie is, is het niet voldoende om een algemeen gezond dieet te garanderen. De gezondheidseffecten hangen af van de kwaliteit en het soort voedsel dat je consumeert. Zoals andere elementen als leefgewoonten. Vandaar dat het dus cruciaal om een voedzaam dieet aan te houden dat bestaat uit verschillende soorten fruit en groenten.  Zo zorgen volle granen en gezondere vetten voor een duurzaam welzijn.

Om er zeker van te zijn dat u het gezondste, meest humaan gehouden vlees krijgt, kiest u grasgevoerde producten van gecertificeerde leveranciers. Zo kunt u er zeker van zijn dat uw voedsel van superieure kwaliteit en ethisch verantwoord is.

Geef een reactie