Groninger blaarkop vlees kopen uit friesland!

Vlees kopen bij de boer uit Friesland - Koop een koe online en steun de lokale boer - www.Vleeskopenbijdeboer.nl

Vlees online kopen bij de boer uit Haskerdijken

Wil je Groninger blaarkop vlees kopen bij de boer uit Friesland? Douwe was van jongs af aan al aan het helpen op de boerderij. Ooit als loonwerker begonnen maar zonder succes, daarom is hij blij dat hij nu boer is geworden. Douwe woont met zijn vrouw en kinderen op de boerderij van Neije Mieden in Friesland. Steun jij ook graag de lokale boer omdat je wilt weten wat eet! Via ons platform vlees kopen bij de boer is makkelijk. Nederlandse boeren zoals Douwe zijn aangesloten bij het platform waar je vlees kunt bestellen in porties. Het bestelde vlees wordt netje verpakt en direct diep ingevroren en aan de deur bezorgt. We helpen boeren hun vlees te verkopen, help jij mee?

Vlees kopen bij de boer uit Friesland

Samen met hun vader hebben ze de afgelopen jaren het roer van het bedrijf volledig omgedraaid. Van kwantiteit tot biologische kwaliteit. Ze zijn pioniers op het gebied van biologische boeren, duurzaamheid en biodiversiteit. Ze zien overal kansen en mogelijkheden voor verbetering. Cultiveer ons hart.

Wat is een Groninger blaarkop voor runderras?

De Groninger Blaarkop is een oud runderras uit Friesland dat in de late middeleeuwen is beschreven. Van oudsher kwam blaarkop voor in de provincie Groningen, maar het kwam ook voor in het Rijngebied tussen Utrecht en Leiden. Schuimkop was oorspronkelijk een dubbeldoel melkkoe van vlees en melktype (60%-40%), die wordt gekenmerkt door een acceptabele melkproductie en vleesproductie. Daarom besteedt de teelt van Blaarkoppen meer aandacht aan het begin van vlees dan aan melkproductie.

Biologisch vlees kopen bij boer Friesland

Naast het fokken van runderen fokt Douwe ook kippen en diverse biologische groenten. De boerderij ligt in het hart van Friesland, midden in de natuur met veel biodiversiteit. Koeien kunnen hier grazen, maar nu is het ook een leefgebied voor veel andere dieren, zoals grutto’s, insecten en ganzen. Meestal zijn ganzen niet erg populair bij boeren, maar omdat ganzen slakken eten die schadelijk zijn voor koeien, zijn ze erg populair op de boerderij van Douwe!

Douwe Miedema uit Haskerdijken

Op het erf grazen ruim 200 Blaarkoppen. Douwe gebruikt geen antibiotica voor zijn dieren en gebruikt natuurlijk geen kunstmest op het land. Koeien eten voornamelijk grasrijk gras en mogen bij mooi weer zoveel mogelijk buiten grazen. Dat is gemiddeld zo’n 230 dagen. Ze komen alleen om gemolken te worden. Blauwe koppen staan ​​bekend om hun soberheid en een lange levensduur. Dit maakt de dieren zeer geschikt om te grazen in natuurgebieden. Geen wonder dus dat boer Douwe dit ras houdt! De koppen van de blaas zijn zwart of rood en hebben een witte kop en een cirkel rond de ogen. Het vlees van de Blaarkop heeft een aangename smaak en een fijne structuur. Dit komt doordat het vlees gemarmerd is. Dit breekt het vet in kleine reepjes door het magere vlees.

Friese blaarkoppen grazen in de weilanden van Haskerdijken

Biologische boerderij De Nije Mieden

We hebben goed nieuws maar ook minder goed nieuws. De Friese boer heeft nog geen aansluiting gevonden bij Grutto, maar het goede nieuws is dat een collega boer uit Oosthuizen het Groninger blaarkop vlees verkoopt. Met dezelfde passie voor de koeien is boer Joost Vrolijk trots op zijn Groninger blaarkop koeien. Boer Joost is wel aangesloten bij Grutto en is het toch mogelijk een mooi stukje vlees direct bij de boer te bestellen.

Vers vlees kopen bij de boer

In de gesloten keten is er geen plaats voor voedselverspilling. Daarom koopt je een vleespakket “van begin tot eind” een pakket zodat het dier niets verliest. Bovendien worden dieren pas geslacht als ze volledig zijn verkocht. Heb geduld na het kopen van het pakket, want het kan even duren voordat je al dat lekkers in huis hebt. Als alle verpakkingen zijn verkocht, worden de dieren geslacht en wordt het vlees verwerkt door de slagers. Blijf op de hoogte tijdens het hele proces, zo gaat het in z’n werk. Welk vleespakket kies jij?

Vleespakketten kopen bij de boer

Bestel een vleespakket dat het beste bij je past! Heb je een voorkeur om biologische vlees te kopen bij de boer dan hebben we bio vleespakketten rundvlees en kipvlees. Maar verder is er keus genoeg met de verschillende soorten vleespakketten.
Vlees kopen bij de boer uit Friesland - Steun de lokale boer en bestel een vleespakket - www.Vleeskopenbijdeboer.nl

 

 

Bestel topkwaliteit vlees direct bij de boer

Heb je niet eerder een vleespakket besteld en kun je geen 4 weken wachten om dat lekkere vlees te proeven, dan is er goed nieuws. De samenstelling van vleespakketten kun je nu zelf doen. Deze vleespakketten worden veel sneller geleverd dan de traditionele pakketten. Het zit namelijk zo, als je vandaag bestelt voor 15:00 dan heb je het vleespakket overmorgen in huis. Het vleespakket wordt ingevroren en thuisbezorgd. Het pakket is gevacuümeerd verpakt in porties voor ongeveer 2 personen.
€94,95
in voorraad
Vleeskopenbijdeboer.nl
€99,95
in voorraad
Vleeskopenbijdeboer.nl
€104,95
in voorraad
Vleeskopenbijdeboer.nl
€104,95
in voorraad
Vleeskopenbijdeboer.nl
€139,95
in voorraad
Vleeskopenbijdeboer.nl

Lokaal de beste in vers vlees kopen bij de boer!

Vlees bestellen bij de boer kan natuurlijk ook bij jou in de buurt. Ben je benieuwd welke boer er bijvoorbeeld Alkmaar zit of in Flevoland of misschien in Rotterdam. Er is altijd een boer in jou buurt welke je kan steunen.

Veelgestelde vragen over de kosten van vlees bij de boer:

 1. Hoeveel kost vlees bij de boer gemiddeld?
  De kosten van vlees bij de boer variëren afhankelijk van verschillende factoren, waaronder het soort vlees, de kwaliteit, de regio en de boerderij zelf. Over het algemeen liggen de prijzen vaak iets hoger dan in supermarkten vanwege de focus op kwaliteit, duurzaamheid en lokale productie.
 2. Welke factoren beïnvloeden de prijs van vlees bij de boer?
  De prijs van vlees bij de boer kan worden beïnvloed door verschillende factoren, zoals het ras van het dier, de voeding, de levensomstandigheden, het slachtproces en de kosten van lokale productie. Ook seizoensgebondenheid en beschikbaarheid kunnen invloed hebben op de prijs.
 3. Zijn er voordelen verbonden aan het kopen van vlees bij de boer?
  Ja, er zijn verschillende voordelen aan het kopen van vlees bij de boer. Het biedt consumenten de mogelijkheid om te weten waar hun vlees vandaan komt, hoe de dieren worden behandeld en welke productiemethoden worden gebruikt. Bovendien kan het vlees vaak verser en van hogere kwaliteit zijn dan wat in supermarkten verkrijgbaar is.
 4. Zijn de kosten van vlees bij de boer hoger dan in de supermarkt?
  Over het algemeen kunnen de kosten van vlees bij de boer hoger zijn dan in supermarkten. Dit komt omdat boeren vaak kleinschalig produceren, met aandacht voor duurzaamheid en kwaliteit, wat hogere productiekosten met zich meebrengt. Echter, de extra kosten worden vaak gezien als een investering in kwaliteit en ondersteuning van lokale boeren.
 5. Zijn er manieren om kosten te besparen bij het kopen van vlees bij de boer?
  Sommige boerderijen bieden bijvoorbeeld vleespakketten aan tegen een voordeliger tarief dan individuele stukken vlees. Ook kan het lonen om seizoensaanbiedingen of kortingen in de gaten te houden. Daarnaast kan het delen van een grotere bestelling met familie, vrienden of buren de kosten per persoon verlagen.

Koop een koe bij de boer uit Friesland

Vlees kopen bij de boer Friesland

Waar kies jij voor? Vlees direct bestellen bij de boer Drenthe

 

Geef een reactie