Kip kopen bij de boer uit Lelystad!

Koop een kip online verpakt en gekoeld thuis bezorgt - Biologische polderhoen uit de Flevopolder in Lelystad - www.Vleeskopenbijdeboer.nl

Bio kip en polderhoen uit Lelystad!

Kip kopen bij de boer uit Lelystad? Bij Polderhoenerhof, een biologische boerderij in Lelystad, kan de Polderhoen kip gemakkelijk zijn eten vinden. Vele jaren geleden koos boer Bart Kok voor dit oorspronkelijk uit Frankrijk afkomstige kippenras. Het is een langzaam groeiende, sterke kip die op zijn eigen tempo kan groeien in de polder. Zeer geschikt voor kip en vlees consumptie met een certificering van SKAL Biologisch en een 3 Sterren Beter leven keurmerk en daar is boer Bart maar wat trots op!

Kip pakket kopen bij de boer in Lelystad!

We stellen je voor aan Bart Kok! Boer op boerderij De Polderhoenerhof in Lelystad. De boerderij heeft 25 jaar biologische bedrijfshistorie en is sinds 1988 het eerste biologische kippenmestbedrijf in Nederland! Bart heeft kippen van de rassen Polderhoen en Zwartpoot.

Biologische kip en polderhoen

De polderkip is een bijzonder ras, dat heel anders is dan traditionele kippen. Het is een Franse kip (Hubbard JA757), die 14 jaar geleden werd geselecteerd omdat hij langzaam groeit en winterhard is. Hierdoor is dit ras zeer geschikt voor de biologische fokkerij. Ter vergelijking: een standaardkip weegt na zes weken 2,2 kg, terwijl een Polderhen na zes weken 1 kg weegt en na elf weken 2,6 kg. Dus kip heeft tijd om te groeien, wat beter is voor kip en vlees. Vergeleken met traditionele kip heeft Polderhoens vlees meer smaak en een stevigere structuur.

Biologische Polderhoen uit de Flevopolder

Polderhoen wordt biologisch gehouden en is dus meer geschikt voor het dierenleven dan traditionele kippen en scharrelkippen. Biologische kippen leven langer, krijgen biologisch voer en hebben meer ruimte om buiten te scharrelen. Dit soort kipvriendelijk en volwassen leven is door de Vereniging voor Dierenbescherming bekroond met het driesterrenkeurmerk “Good Life”. Dit keurmerk geeft aan dat de levensduur van biologische kippen beter is dan traditionele kippen (geen ster) en scharrelkippen (twee sterren). Daarnaast gebruikt boer Bart geen hormonen, antibiotica of andere medicijnen bij kippen. Daardoor blijven ze 100% natuurlijk, zoals je van onze boeren gewend bent!

Samen een kip kopen

Kemper Landhoen wordt biologisch gehouden en is dus meer geschikt voor diervoeding dan traditionele kippen en scharrelkippen. Dit soort kipvriendelijk en volwassen leven is beloond met het driesterren “Good Life”-logo van de dierenbeschermingsorganisatie. Deze eigenschap laat zien dat de levensduur van biologische kippen beter is dan traditionele kippen (geen ster) en scharrelkippen (twee sterren).

Vlees online kopen bij boeren

Wil je vlees kopen bij de boer? Steun jij ook graag de lokale boer omdat je wilt weten wat je in je mond stopt! Via ons platform vlees kopen bij de boer is dat makkelijk. Nederlandse boeren zijn aangesloten bij het platform waar vlees kunt bestellen in porties. Het bestelde vlees wordt netje verpakt en direct diep ingevroren en aan de deur bezorgt. We helpen boeren hun vlees te verkopen, help jij mee?

Daarnaast gebruikt boer Rob geen hormonen, antibiotica of andere medicijnen voor kippen. Daardoor blijven ze 100% natuurlijk, zoals je van onze boeren gewend bent! Zodoende hebben de kippen een certificering van SKAL Biologisch en een 3 Sterren Beter leven keurmerk en daar is boer Rob trots op!

Vlees kopen bij de boer Brabant

Vlees kopen bij de boer in Zuid-Holland

Bestel je vlees online en je zult meer genieten van iedere stukje vlees op je bord. Zo vind je bij ieder vleespakket informatie over het ras dat je koopt en bij welke boer de dieren op stal staan. De boeren hebben niet alleen de zorg voor hun dieren maar ook het milieu staat hoog in het vaandel. Daarnaast wordt je continu op de hoogte gehouden vanaf de bereiding van het vlees tot aan de levering thuis. Zo is het gewoon transparant dat de slagers ook bekend zijn en weet je ook wie jou stukje vlees met liefde bereid. Een gesloten keten van zaadje tot karbonaadje tot aan de levering thuis. Alles is transparant in de keten en zo is het mogelijk voedselverspilling tot een minimum terug te brengen in tegenstelling tot b.v. de supermarkt.

Vers vlees kopen bij de boer in Lelystad

In de gesloten keten is er geen plaats voor voedselverspilling. Daarom koopt je een vleespakket “van begin tot eind” een pakket zodat het dier niets verliest. Bovendien worden dieren pas geslacht als ze volledig zijn verkocht. Heb geduld na het kopen van het pakket, want het kan even duren voordat je al dat lekkers in huis hebt. Als alle verpakkingen zijn verkocht, worden de dieren geslacht en wordt het vlees verwerkt door de slagers. Blijf op de hoogte tijdens het hele proces, zo gaat het in z’n werk. Welk vleespakket kies jij?

Vleespakketten kopen bij de boer met kip

Bestel een kip pakket met een goed leven dat het beste bij je past! Heb je een voorkeur om biologische vlees te kopen bij de boer dan hebben we bio vleespakketten rundvlees en kipvlees. Maar verder is er keus genoeg met de verschillende soorten vleespakketten.
Vlees kopen bij de boer Utrecht, kies je vleespakket - www.Vleeskopenbijdeboer.nl

Express vlees bestellen bij de boer uit de Flevopolder

Heb je niet eerder een vleespakket besteld en kun je geen 4 weken wachten om dat lekkere vlees te proeven, dan is er goed nieuws. De samenstelling van de express vleespakketten worden veel sneller geleverd dan de traditionele vleespakketten. Het zit namelijk zo, als je vandaag bestelt voor 15:00 dan heb je het vleespakket overmorgen in huis. Het exprespakket wordt ingevroren en thuisbezorgd. Het pakket is gevacuümeerd verpakt in porties voor ongeveer 2 personen.

Lokaal de beste in vers vlees kopen bij de boer uit Lelystad!

Vlees bestellen bij de boer kan natuurlijk ook bij jou in de buurt. Ben je benieuwd welke boer er bijvoorbeeld Alkmaar zit of in Flevoland of misschien in Rotterdam. Er is altijd een boer in jou buurt welke je kan steunen.

Koop een kip van de boerderij

Koop een koe bij de boer Brabant

Vlees kopen bij de boer Utrecht

Waar kies jij voor? Vlees direct bestellen bij de boer Drenthe

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site maakt gebruik van cookies om u een betere browse-ervaring te bieden. Door op deze website te browsen, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies.