Noordhollandse Boerenkaas

Noordhollandse Boerenkaasjes bestellen bij www.NoordhollandseBoerenkaas.nl

Noord-Hollandse Boerenkaas heeft een geweldige smaak!

NoordHollandse Boerenkaas is een Nederlandse specialiteit!
Kaas wordt over de hele wereld gegeten maar de NH boerenkaas wordt nog steeds gemaakt op de boerderij.
Lokale kaasboerderijen maken de echte Noord-Hollandse Boerenkaas

Wat is boerenkaas?

Boeren kaaswinkel - Bestel je boerenkaas online - bestellen en bezorgen - www.Noordhollandseboerenkaas.nlDe echte Boerenkaas wordt gemaakt van verse rauwe melk, rechtstreeks van koeien.
De kaasbereiding gebeurt volgens traditionele recepten.
Bijzonder is dat de melk binnen een paar uur tot boerenkaas wordt gemaakt.

Boerenkaas smaak

Voor de bereiding van Noord-Hollandse boerenkaas moet de melk zeer vers zijn.
Koeien moeten in hun beste conditie zijn om de beste melk te produceren.
Kortom, dit is de basis voor het maken van de lekkerste kaas.
Daarom maakt hij al jaren met veel enthousiasme kaas.
Bij NoordHollandsBoerkaas.nl hebben ze de lekkerste kazen voor je geselecteerd!

Noord-Hollandse Boerenkaas kopen en bezorgen

In de boerenkaaswinkel kun je de boerenkaas online kopen en thuis laten bezorgen.
Er is een mooi assortiment Noord-Hollandse boerenkaasjes.

Klein kaasje naturel of met kruiden

De Noordhollandse Boerenkaas leverancier is gespecialiseerd in kleine kaasjes met verschillende smaken, ook wel babykaas of lunchkaas genoemd.
Er zijn 12 soorten kleine ronde kaas van elk 400 gram. Ook hebben ze veel varianten, zoals kleine kilo’s kaas. Babykaas wordt gemaakt op de Westfriese boerderijen van Sjaak en Lia Koopman.

Tip: heerlijke kaas als cadeau! Als je je verjaardag viert, geef dan een geschenkdoosje met kleine kaas.

Opslag weerstand: Kleine kazen hebben een dun laagje paraffinewas om bederf tegen te gaan. Zolang de kaas heel en onbeschadigd is en bewaard beneden de 22 graden is deze lang houdbaar. Zet in de hete zomer de kaas in de koelkast.

Echte NoordHollandse Boerenkaas kopen?

De bijzondere smaak van deze kaas wordt toegeschreven aan de melk van koeien die op de weilanden van Noord-Holland grazen. Wist je dat de graslanden van Noord-Holland voor rijke en heerlijke melk zorgen? Want de bodem wordt sterk beïnvloed door de jonge zeeklei onder de grond en de frisse zilte zeebries die er bijna altijd is. Dit geeft de kaas een sterke romige smaak en een rijke smaak.

Boerenkaas maken?

Noord-Hollandse Boerenkaas is gemaakt van 100% weidemelk. De boer zorgt met liefde en enthousiasme voor zijn koeien, dat proef je. Dit legt de beste basis voor het maken van de lekkerste kaas. De melk komt dan in het aangrenzende kaaszuivelproduct. De kaas wordt hier gemaakt door een gecertificeerde kaasmaker. De kleine kazen worden een tijdje in pekel geweekt om een ​​goede natuurlijke schil te krijgen. Tot slot moet de kaas verder gerijpt worden op een speciale houten kaasplank. Daar wordt de kaas regelmatig gepolijst en bereikt deze de gewenste leeftijd. Er zijn veel stappen gezet voordat u NH-kaas kunt kopen in onze online Boerenkaas-winkel. Lees verder

Smaak van NoordHollandse kaas

Wat is het verschil tussen jong en oud? Je leest vaak dat kaas jong, belegen of oud is. Welk effect heeft het op de smaak? Dit leggen we je uit. De leeftijd van Noord-Hollandse boerenkaas is geheel afhankelijk van het rijpingsproces.

  • Jonge kaas: slechts 4 weken gerijpt
  • Jong belegen kaas: 9 tot 10 weken gerijpt
  • Belegen kaas: zo’n 6 maanden gerijpt
  • Extra Belegen kaas: circa 10 maanden gerijpt
  • Oude kaas: ongeveer 13 maanden gerijpt
  • Overjarige kaas: minimaal 1 jaar gerijpt

Bestel je kaas direct online bereidt door de lokale boer!

Wat is jou favoriete smaak Noord-Hollandse boerenkaas?

De rijpingstijd bepaalt de smaak en hardheid van de kaas. Met het ouder worden neemt de hardheid van de kaas toe en wordt de smaak sterker. Jongere kazen zijn zachter en romiger dan oude kazen, die steviger en smaakvoller zijn. Oudere kazen kunnen echter nog steeds hun schoonheid en “gladheid” behouden. De rijpingstijd bepaalt de smaak en hardheid van de kaas. Naarmate we ouder worden, neemt de hardheid van de kaas toe en wordt de smaak pittiger. Jongere kaas is zachter en romiger dan oude kaas, die harder en pittiger van smaak is. Al is de oude boerenkaas nog steeds heerlijk en “romig”. Laat de kaas door je mond rollen, zuig zachtjes op het blok en je ervaart de lekkerste boerenkaassmaak.

Kaas kopen bij de boer - De Firmakaas - online kaas bestellen en bezorgen - www.Vleeskopenbijdeboer.nl
Bestel echte Noordhollandse Boerenkaas direct bij de boer en proef kaas met heel veel smaak!

Verschil Noordhollandse boerenkaas en gewone kaas

Het belangrijkste verschil tussen boerenkaas en gewone kaas is de melk die hiervoor wordt gebruikt. De boerenkaas is gemaakt van verse rauwe melk. Vaak is het dezelfde dag. De bacteriën die nog in deze “rauwe” melk aanwezig zijn, geven de boerenkaas een unieke en rijke smaak. Gewone kaas wordt gemaakt van gepasteuriseerde melk wat weer een neutralere smaak geeft.

Waarom smaakt boerenkaas anders?

Als de kaas van dezelfde boer komt, smaakt de kaas soms anders. Dat komt omdat het een natuurproduct is. De melk die koeien elke dag drinken, kan iets anders smaken. De smaak wordt namelijk bepaald door wat de koe die dag heeft gegeten.

Is Noordhollandse boerenkaas gezonder?

Dit wetende, is het niet moeilijk om te zeggen dat fabriekskaas net zo gezond is als boerenkaas. Veel bacteriën die van melk op kaas worden overgedragen, hebben deze mogelijkheid niet in de fabriek. Je kunt dus gerust concluderen dat fabriekskaas iets veiliger is voor de consument.

Vlees kopen bij de boer

Koop je bij dezelfde boer ook het vlees. Nee, er zijn namelijk boeren die zich gericht hebben op het kaas maken en niet op het vlees. Het zouden buren kunnen zijn maar dat kan per locatie verschillen. Wil je net je ook vlees van de boerderij net als de Noordhollandse Boerenkaas? Koop een koe met een goed leven of een varken met een goed leven.

Bestel een compleet vleespakket direct bij de boer voor een echt stuk vlees met veel smaak!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site maakt gebruik van cookies om u een betere browse-ervaring te bieden. Door op deze website te browsen, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies.
AllEscort