Runder lever kopen bij de boer

Biologische rundlever koop je bij de boer - Kies je eigen vleesproducten - www.Vleeskopenbijdeboer.nl

Runder lever is een veelzijdig en voedzaam stukje vlees dat helaas door veel mensen over het hoofd wordt gezien. In deze blog willen we graag wat meer vertellen over de voedingswaarde van lever, hoe je het kunt bereiden en waarom het een gezonde toevoeging aan je dieet kan zijn.

Voedingswaarde van runderlever

Biologische lever is een uitstekende bron van voedingsstoffen. Het bevat onder andere veel eiwitten, vitaminen en mineralen, waaronder vitamine A, vitamine B12, ijzer en zink. Biologische lever is ook rijk aan choline, een stof die belangrijk is voor de gezondheid van je hersenen en zenuwstelsel.

Hoe bereid je runderlever?

Runderlever is op verschillende manieren te bereiden, afhankelijk van je persoonlijke voorkeur. Het is belangrijk om de lever niet te lang te bakken, omdat het dan taai kan worden.

Hieronder vind je twee eenvoudige en smakelijke bereidingswijzen:

 1. Gebakken runderlever: Snijd de runderlever in plakjes en bestrooi ze met zout en peper. Bak de plakjes lever kort aan beide kanten in een koekenpan met boter of olie. Serveer de lever met gebakken ui en eventueel een sausje van room en mosterd.
 2. Leverpaté: Mix de lever in de keukenmachine tot een gladde massa. Voeg daar vervolgens zachte boter, kruiden, knoflook en eventueel een scheutje cognac aan toe. Mix alles nogmaals door elkaar en serveer de paté op toast of als dip bij groenten.

Welke groente bij gebakken lever?

Bij gebakken lever passen veel verschillende soorten groenten. Hieronder vindt u een aantal suggesties:

 1. Ui en knoflook: deze groenten passen perfect bij gebakken lever en voegen extra smaak en aroma toe aan het gerecht.
 2. Paprika: paprika voegt kleur en een zoete smaak toe aan gebakken lever en zorgt voor een mooie presentatie.
 3. Champignons: champignons passen goed bij gebakken lever en voegen een aardse smaak toe aan het gerecht.
 4. Wortelen: wortelen zijn gezond en voegen zoetheid en kleur toe aan gebakken lever.
 5. Spinazie: spinazie is een gezonde groente en past goed bij gebakken lever. Het voegt een frisse, groene smaak toe aan het gerecht.
 6. Broccoli: broccoli is een gezonde groente en voegt textuur en kleur toe aan gebakken lever.
 7. Tomaten: tomaten passen goed bij gebakken lever en voegen een zoete en zure smaak toe aan het gerecht.

Er zijn nog veel meer groenten die goed passen bij gebakken lever, maar deze lijst biedt alvast een aantal suggesties om uit te proberen.

Waarom is runderlever gezond?

Runderlever is een gezonde toevoeging aan je dieet vanwege de vele voedingsstoffen die het bevat.

Hieronder noemen we een aantal gezondheidsvoordelen van runderlever:

 1. Rijk aan vitamine A: Biologische lever is een goede bron van vitamine A, een voedingsstof die belangrijk is voor een gezonde huid, ogen en immuunsysteem.
 2. IJzer: Lever bevat veel ijzer, een mineraal dat belangrijk is voor de aanmaak van rode bloedcellen. Hierdoor kan het helpen om bloedarmoede te voorkomen.
 3. Vitamine B12: Koeien lever is een uitstekende bron van vitamine B12, een voedingsstof die belangrijk is voor een gezond zenuwstelsel en de aanmaak van rode bloedcellen.
 4. Choline: Lever bevat choline, een stof die belangrijk is voor de gezondheid van je hersenen en zenuwstelsel. Choline kan ook helpen om leververvetting te voorkomen.

Conclusie: vlees kopen bij de boer uit Nederland

Runderlever is een voedzaam en veelzijdig stukje vlees dat gemakkelijk in je dieet kan worden opgenomen. Het is een goede bron van eiwitten, vitamines en mineralen en kan helpen om verschillende gezondheidsproblemen te voorkomen. Probeer eens een van de bereidingswijzen die we hierboven hebben gemaakt en geniet van de vele gezondheidsvoordelen van lever.

Voor een optimale voeding kun je je runder lever het beste kopen bij een plaatselijke boer die biologisch boert. Niet alleen help je een beter voedselsysteem te ondersteunen, je kunt er ook zeker van zijn dat de bio lever die je koopt vrij is van toegevoegde hormonen of antibiotica. Bovendien is grasgevoerd dieren zijn hoger in gezonde omega-3 vetzuren en andere heilzame voedingsstoffen. Geniet van de gezondheidsvoordelen van runderlever!

Biologische runderlever kopen, direct bij de boer

Geef een reactie