Vlees kopen bij de boer uit Noord-Holland!

Koop een koe online verpakt en thuis bezorgt in Noord-Holland - Biologische zwartbonte koeien uit Krommenie - www.Vleeskopenbijdeboer.nl

Vlees online kopen bij de boer uit Krommenie, Noord-Holland

Wil je vlees kopen bij de boer uit Noord-Holland? Boer Sjaak en zijn vrouw Ellen hebben een prachtige boerderij. De boerderij is gelegen in Ilpendam, Noord-Holland. Steun jij ook graag de lokale boer omdat je wilt weten wat eet! Via ons platform vlees kopen bij de boer is makkelijk. Nederlandse boeren zoals Ruud zijn aangesloten bij het platform waar je vlees kunt bestellen in porties. Het bestelde vlees wordt netje verpakt en direct diep ingevroren en aan de deur bezorgt. We helpen boeren hun vlees te verkopen, help jij mee?

Vlees kopen bij de boer uit Noord-Holland

Boerderij Achtervennen is een biologisch melkveebedrijf met 55 koeien. Jaarlijks worden er ongeveer 50 kalfjes geboren. Daarvan zijn 15 koeien nodig om oude koeien te vervangen. Daarom werden de andere dieren overgebracht naar de traditionele veehouderij. Maar wat boer Sjaak wil is anders! Dus besloot hij deze dieren zelf te fokken. Naast het fokken van melkkoeien doet het bedrijf ook mee aan de bescherming van weidevogels. Koeien en boeren werken samen om de natuur een handje te helpen. Het land is minder bemest en er is veel ruimte voor dieren. Dit geeft de kleurrijke bloemen en gras op het grasland de kans om te groeien voordat ze gaan grazen. Dit hoge gras beschermt grutto’s en andere vogels maar zitten vol insecten als lekker hapje.

Biologische boerderij Achtervennen in Krommenie

Boerderij Achtervennen is volledig biologisch gecertificeerd. Dit betekent dat ze volledig in lijn zijn met de biologische landbouwmethoden. Op het gebied van milieu, natuur en dierenwelzijn zijn er strikte regels opgesteld voor biologische landbouw en veeteelt. De regels die iedereen die biologisch voedsel produceert moet volgen. Voorbeelden van deze regels zijn: Verplichte weidedagen per jaar Elk dier heeft meer ruimte Er worden geen chemische meststoffen en chemische bestrijdingsmiddelen gebruikt Minimaliseer het gebruik van antibiotica en andere medicijnen om resistentie te voorkomen De inspecteur van Skal inspecteert de hele keten. Deze situatie zal zich zowel in de aangekondigde als onaangekondigde situaties voordoen. Daarom is het vlees van boerderij Achtervennen 100% biologisch.

Sjaak van Hoogendoorn uit Krommenie, Noord-Holland

Kies ervoor om de zwartgevlekte Holstein te kruisen met de Belgische wit-blauwe koe. Holsteinkoeien waren oorspronkelijk een koesoort die niet geschikt was om vlees te eten. Door de twee te kruisen, krijg je een heerlijke en gemakkelijk op te voeden koe! Dieren zijn vrij en kunnen veel gras eten. Ze zijn makkelijk in de omgang en volgen de boeren vaak goed. Na ruim twee jaar zijn deze dieren volgroeid en geslacht. Dan is vlees het lekkerst. Het weidegebied bestaat uit meerdere veenweiden in Ilpendam en Krommenie. Het gebied was oorspronkelijk een moerasgebied, dat 1000 jaar geleden werd gecultiveerd door sleuven te graven. Nog maar twee generaties geleden moesten alle koeien naar hun wei varen. Zelfs nu zijn er nog enkele landen die alleen per boot te bereiken zijn. De boer heeft nu veel pontons om de brug makkelijker te maken, maar af en toe nemen alle koeien de grote boot. We noemen het koeiencruise.

Boer Sjaak en zijn Biologische Zwartbonte koeien

Het kruidendieet van melkkoeien komt tot uiting in de malsheid van het vlees. Het dier is volwassen geworden en het vlees is zeer delicaat. De smaak is verrassend. Doordat het dier langzaam groeit, is het onverzadigde vet zachter en witter. Dit vet is de drager van de smaak in het vlees. Het helpt om de smaak van het vlees op je tong over te brengen, zodat je het beter kunt proeven. Het brengt de smaak naar je tong, net als het. Een echte ervaring.

Vlees kopen bij de boer

Vers vlees kopen bij de boer

In de gesloten keten is er geen plaats voor voedselverspilling. Daarom koopt je een vleespakket “van begin tot eind” een pakket zodat het dier niets verliest. Bovendien worden dieren pas geslacht als ze volledig zijn verkocht. Heb geduld na het kopen van het pakket, want het kan even duren voordat je al dat lekkers in huis hebt. Als alle verpakkingen zijn verkocht, worden de dieren geslacht en wordt het vlees verwerkt door de slagers. Blijf op de hoogte tijdens het hele proces, zo gaat het in z’n werk. Welk vleespakket kies jij?

Vleespakketten kopen bij de boer

Bestel een vleespakket dat het beste bij je past! Heb je een voorkeur om biologische vlees te kopen bij de boer dan hebben we bio vleespakketten rundvlees en kipvlees. Maar verder is er keus genoeg met de verschillende soorten vleespakketten.
Vlees kopen bij de boer, kies je vleespakket - www.Vleeskopenbijdeboer.nl

Express vlees bestellen bij de boer

Heb je niet eerder een vleespakket besteld en kun je geen 4 weken wachten om dat lekkere vlees te proeven, dan is er goed nieuws. De samenstelling van de express vleespakketten worden veel sneller geleverd dan de traditionele vleespakketten. Het zit namelijk zo, als je vandaag bestelt voor 15:00 dan heb je het vleespakket overmorgen in huis. Het exprespakket wordt ingevroren en thuisbezorgd. Het pakket is gevacuümeerd verpakt in porties voor ongeveer 2 personen.

Lokaal de beste in vers vlees kopen bij de boer!

Vlees bestellen bij de boer kan natuurlijk ook bij jou in de buurt. Ben je benieuwd welke boer er bijvoorbeeld Alkmaar zit of in Flevoland of misschien in Rotterdam. Er is altijd een boer in jou buurt welke je kan steunen.

Koop een koe bij de boer uit Noord-Holland

Vlees kopen bij de boer uit Noord-Holland

Waar kies jij voor? Vlees direct bestellen bij de boer Drenthe

 

Geef een reactie