FAQs – Meest gestelde vragen

Alles over FAQ vlees. Met deze vraag en antwoorden geven we graag antwoord op de vele vragen die online worden gesteld. Daarmee hopen we je zo goed mogelijk te kunnen informeren voordat je een vleespakket wil gaan aanschaffen. Staat je vraag er niet tussen stel hem dan gerust en we geven je zo spoedig mogelijk antwoord.

Geïndexeerde artikelen

Frequently Asked Questions

Algemene vragen

 • Wat is een oor- of lotnummer?

  De koe draagt gele oormerken met unieke nummers; het kenteken van haar oor. Met dit nummer kunnen we haar identificeren en achterhalen waar ze vandaan komt. Elk stuk rundvlees bij ons draagt hetzelfde oornummer als de koe van herkomst. Zo is de herkomst van het vlees precies te traceren tot aan de specifieke koe waarvan je een deel koopt.

  Varkens en lammeren hebben geen individuele oormerken, aangezien ze in groepen leven. Op dezelfde manier worden ze op onze website verkocht. We plaatsen de hele groep van de boer online met een groepsidentificatie. Het aantal pakketten met een specifiek nummer varieert, afhankelijk van de grootte van de groep.

  Kippen en kalkoenen hebben geen unieke identificatienummers, daarom werken we met lotnummers. Een lot vertegenwoordigt een deel van de kippen of kalkoenen dat klaar is voor de slacht. In het geval van kippen bestaat een lot uit 120 vogels. Hierdoor bestaan onze genummerde partijen uit 30 gelijke pakketten.

  Herten en wilde zwijnen lopen vrij in de natuur en hebben geen individuele oormerken. Na de jacht krijgen ze echter wel een wildnummer, waarmee hun traceerbaarheid wordt gewaarborgd. Onze poelier verdeelt deze dieren vervolgens in groepen, elk met een nummer dat we op de website vermelden. 

 • Wat is grutto vlees?

  De Grutto is afgeleid van de Nederlandse weidevogel die symbool staat voor het agrarische land en natuurlijke harmonie. De Grutto vertegenwoordigt de weides waar de bodem gezond is en het leven in de grond bloeit. Deze balans is van onschatbare waarde waar de Grutto zich bevindt, is het land gedijt in gezondheid. 

 • Past het vleespakket in de vriezer?

  Absoluut! In eenstandaard vriezer, past het vlees perfect in één vriezerlade. Dit komt doordat het vlees uiterst efficiënt vacuümverpakt is. 

 • Waarom wordt er plastic gebruikt voor het verpakken van vlees?

  Het vlees moet op een gekoelde, hygiënische en betaalbare manier worden vervoert.
  Helaas is het niet mogelijk om vlees alleen te verpakken in papier of karton en zo hygienische aan de deur te leveren. In verband met voedselveiligheid is vacumeren op dit moment de meest hygiensche manier.

  De markt voor duurzame verpakkingen van vlees bevindt zich nog in een beginstadium. Hierdoor zijn alternatieven voor plastic vaak prijzig of van mindere kwaliteit, wat een negatieve invloed heeft op de betaalbaarheid en/of veiligheid van onze producten.

  Terwijl het wachten is op betaalbare en duurzame alternatieven, zorgen ze ervoor dat het plastic in de verpakkingen zo dun mogelijk is om het verbruik te minimaliseren. Bovendien is er regelmatig contact met de leveranciers om te kijken hoe we de verpakkingen continu duurzamer kunnen maken en de impact op het milieu tot een minimum kunnen beperken.

 • Komt al het vlees dat ik eet van dezelfde diersoort?

  Vleespakketten:

  Al het snijvlees in het pakket is afkomstig van hetzelfde dier. In het zeldzame geval dat het dier lichter is dan verwacht, wordt er snijvlees toegevoegd van een vergelijkbaar dier dat die week is geslacht (en dat zwaarder bleek dan verwacht). Hierdoor blijft het pakket compleet en behouden je de kwaliteit. Door op deze manier te handelen, minimaliseren je voedselverspilling en is volledige traceerbaarheid gegarandeerd.

  Boerderij Box:

  Op de pagina van De Boerderij Box kun je zien welk vlees we momenteel op voorraad hebben. Mocht het voorkomen dat de voorraad van een specifiek dier al is ingepakt op het moment dat jouw box wordt samengesteld! Geen probleem, het vlees van het daaropvolgende dier wordt dan verpakt. Je ontvangt gegarandeerd dezelfde kwaliteit, zodat er geen verspilling is en het vlees traceerbaar blijft. Door simpelweg de QR-code op het vlees te scannen, kun je precies zien waar jouw vlees vandaan komt. 

 • Zijn jullie vacuümzakken geschikt voor sous vide?

  Zeker, tot wel 70 graden Celsius.

 • Is er nog een boer onder jullie die op zoek is naar een vrouw?

  Boer zoekt vrouw met Yvon Jaspers is ook populair onder de boeren families. Op dit moment zijn alle grutto boeren allemaal voorzien van een partner.