Biologische rundvlees losse producten

Goed vlees, direct van goede boeren

Voor 12.00 besteld morgen in huis!
Op z’n verst ingevroren voor de beste kwaliteit
Gratis bezorging vanaf €150

Beschrijving

Biologische rundvlees bestellen en thuisbezorgt

Biologische rundvlees is een van de gezondste en meest ethische manieren om vlees te eten. Het wordt geproduceerd zonder het gebruik van antibiotica, groeihormonen of synthetische meststoffen en pesticiden. Dat helpt om de milieuschade van conventionele landbouwpraktijken te beperken. Biologisch rundvlees is ook afkomstig van dieren die op gecertificeerde biologische weiden worden gehouden. Het betekent dat ze een dieet krijgen van uitsluitend gecertificeerde biologische plantaardige producten zonder dierlijke bijproducten of kunstmatige ingrediënten. Door biologisch rundvlees te kopen, weet je zeker dat je vlees van hoge kwaliteit krijgt, dat op humane wijze is grootgebracht en vrij is van schadelijke chemicaliën. Bovendien smaakt het heerlijk!

Losse biologische vlees producten bestellen

Ben je op zoek naar een biologische vleespakket van topkwaliteit? Nu kun je vlees van topkwaliteit kopen, rechtstreeks van een van onze boeren die gepassioneerd zijn over de zorg voor hun boerderijdieren en het milieu. Ons vee krijgt alleen biologisch voer en heeft veel ruimte om buiten te lopen en genoeg ruimte in de stal. Met een overvloed aan opties die tegenwoordig op de markt verkrijgbaar zijn, is jouw beslissing belangrijk! Kies verstandig door vlees te bestellen dat duurzaamheid bevordert!

Biologische vlees kopen bij de boer

Haal je biologisch vlees rechtstreeks bij boeren in Nederland. Zo kunnen we ervoor zorgen dat onze voedselketen kort en duurzaam blijft. Onze boeren zijn toegewijd om hun land en dieren met liefde te verzorgen en ze een gezonde omgeving te bieden om in te gedijen; koeien krijgen veel gras, terwijl kippen en varkens extra voedingsstoffen krijgen uit landbouwvegetatie. We profiteren allemaal van dit proces: niet alleen krijgen natuur en dieren meer bescherming, maar ook jij krijgt biologische vlees van hoge kwaliteit!

Nieuw! Zelf kiezen, morgen in huis!

Biologische rundvlees losse producten - Kies je eigen vleesproducten 1 - www.Vleeskopenbijdeboer.nl Biologische rundvlees losse producten - Kies je eigen vleesproducten 2 - www.Vleeskopenbijdeboer.nl Biologische rundvlees losse producten - Kies je eigen vleesproducten 3 - www.Vleeskopenbijdeboer.nl Biologische rundvlees losse producten - Kies je eigen vleesproducten 4 - www.Vleeskopenbijdeboer.nl

Wat is biologisch vlees?

Biologische vlees is afkomstig van dieren die een stressvrij, gezond leven hebben geleid. Deze dieren krijgen meer ruimte om rond te lopen dan die op de meeste conventionele boerderijen en krijgen biologisch voer zonder antibiotica of andere schadelijke toevoegingen. In plaats daarvan dient hun mest als meststof voor hun eigen land of dat van een andere boer, zodat er geen afval of overschotten zijn.

Biologische vleesproductie

Bij de biologische vleesproductie staat het handhaven van de natuurlijke cyclus voorop. Runderen moeten minimaal 210 dagen per jaar grazen, terwijl kippen en varkens de kans krijgen om zonder mankeren buiten te lopen. Dit type product kan worden aangeduid met een EKO- of Europees biologisch keurmerk – garanties voor veiligheid, kwaliteit en duurzaamheid!

Is biologisch vlees beter?

Door zijn circulaire landbouw biedt biologisch vlees zowel voordelen voor de dieren als voor het milieu. Het maakt chemische bestrijdingsmiddelen overbodig en biedt zekerheid op het gebied van dierenwelzijn. Toch is het van cruciaal belang te erkennen dat er ook kwesties zijn die buiten het bereik van het keurmerk vallen.

Bovendien gaat het label voorbij aan essentiële elementen zoals de biodiversiteit op de boerderij, het biologische voer dat de dieren krijgen (grasgevoerd of graangevoerd?), de natuur- en weidevogelbeheerpraktijken van de boeren, en de slachttechnieken van de dieren. Wij geven je graag absolute duidelijkheid op deze gebieden!

Is biologisch vlees gezonder?

Biologisch vlees is veel voedzamer dan niet-biologische vlees door de afwezigheid van met pesticiden besproeid voer en medicijnen. Omdat deze dieren bovendien voldoende beweging krijgen en voldoende tijd om te groeien, bouwen ze geen overmatige hoeveelheden vet op. Naast de gezondheidsvoordelen die biologisch vlees met zich meebrengt, moet je ook rekening houden met welk soort voer het dier in kwestie kreeg.

Grasgevoerd vlees

Neem bijvoorbeeld koeien – die zijn van nature uitgerust om gras af te breken en te verteren. Helaas worden ze door veel boeren vetgemest door ze in plaats daarvan granen zoals maïs te voeren; dit draagt ertoe bij dat de koe meer vet op haar lichaam krijgt en maakt het vlees minder voedzaam. Grasgevoerd vlees is een veel gezonder alternatief omdat het hogere concentraties Omega-3 vetzuren, geconjugeerd linolzuur (CLA) en extra vitamine A & E bevat.

Biologisch vlees kopen

Zoek je biologische vlees dat rechtstreeks van de boeren komt? We werken samen met verschillende lokale, biologische producenten die niet alleen voldoen aan de standaardvereisten van het ‘biologische’ label, maar deze zelfs overtreffen. Onze boerderijen zitten in een continu proces om regeneratieve landbouwpraktijken toe te passen – dit omvat het verbeteren van de biodiversiteit, het op peil houden van het grondwater en het samenwerken met vogels door middel van begrazingsbeheer! Bekijk hieronder onze assortiment rundvlees pakketten die door biologische boeren worden aangeboden.

De rundvlees producten wordt vers aan deur bezorgt

Waterbuffel Pakket Special - www.Vleeskopenbijdeboer.nl

Extra informatie

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Biologische rundvlees losse producten” te beoordelen