Fazantenhen

29,95

  • Voor 10.00 besteld morgen in huis!
  • Goed vlees, direct van de boer
  • Vlees door klanten beoordeeld met een 9,6
De fazantenhen is een echte wildklassieker. Deze vogels zijn wendbaar en hebben een verfijnde smaak dankzij hun natuurlijke levensstijl.
1 x 700 g

Categorie:

Beschrijving

Wild Fazant uit Exmoor uit het Verenigd Koninkrijk

Onze wilde fazanthen, zorgvuldig gekozen door de beste jagers en vakkundig verwerkt door onze huisslager, biedt een unieke culinaire ervaring. Het vlees heeft de perfecte tijd gehad om te rijpen, wat resulteert in een uitzonderlijke malsheid en een rijke smaak. Deze fazanten leven vrij in de natuur en voeden zich met een gevarieerde mix van insecten, zaden, bessen en kruiden, wat bijdraagt aan hun authentieke en kruidige smaak. Ideaal voor een feestelijk kerstdiner, geniet je van eerlijke en duurzame kwaliteit, rechtstreeks uit de natuur.

Voedingswaarden (per 100g): Energie: 962 kJ / 229 kcal, Vetten: 12,0 g (waarvan verzadigde vetzuren 4,5 g), Koolhydraten: 0 g (waarvan suikers 0 g), Eiwitten: 30,5 g.

Bewaren: De hen komt vacuüm verpakt en bevroren aan, en kan direct in de vriezer worden geplaatst. Zie etiket voor THT.

Ontdooien: Leg de hen 2 dagen van tevoren in de koelkast om te ontdooien. Laat hem 1 uur voor bereiding op kamertemperatuur komen.

Meer over Fazantenhen

Fazanten zijn opvallende vogels, vooral de mannelijke exemplaren met hun kleurrijke veren. De vrouwelijke fazanten daarentegen zijn meesterlijk gecamoufleerd. In de tijd van de Romeinen was het vlees van de fazant zeer geliefd, wat leidde tot de verspreiding van deze soort door heel Europa. Het vlees van de fazant heeft, in vergelijking met andere soorten wild, een vrij milde en toegankelijke smaak.

Bereiden: Verwarm de oven voor op 200°C. Smeer de fazantenhen in met zachte boter en bestrooi met zout en peper. Plaats de hen in de oven en verlaag na 20 minuten de temperatuur naar 120°C. Voor een snellere garing, kun je de ovendeur 5 minuten op een kier zetten. Bestrijk de hen regelmatig met het opgevangen vet en de vleessappen. Als de hen te snel bruint, dek deze dan losjes af met aluminiumfolie. Haal de hen na een uur uit de oven en laat deze 15 minuten rusten onder een los deksel voordat je hem aansnijdt.