Kippenlever recept 5 toppers

Biologische kippenlevertjes koop je bij de boer - Kies je eigen vleesproducten - www.Vleeskopenbijdeboer.nl

Kippenlevertjes bakken, koop ze vers bij de boer

Kippenlever recept zijn een heerlijk en voedzaam gerecht dat op vele manieren kan worden bereid. Het bakken van kippenlevertjes is een van de eenvoudigste manieren om ze te koken, en het resultaat is een heerlijk sappige en smaakvolle lekkernij die perfect is als onderdeel van een voedzame maaltijd. In deze blog zullen we een 5 kippenlever recepten delen voor het bakken van kippenlevertjes, zodat je thuis een perfect gerecht kunt bereiden.

1. Kippenlever recept op indische wijze

Hier is een recept voor Indiase kippenlevertjes:

Ingrediënten:

  • 500 gram kippenlevertjes, schoongemaakt
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 duim groot stukje gember, fijngehakt
  • 2 groene chilipepers, fijngehakt
  • 1 tl kurkumapoeder
  • komijnpoeder, 1 tl
  • 1 tl korianderpoeder
  • 1/2 tl garam masala
  • 1/2 tl cayennepeper
  • 2 el olie
  • 1 el boter
  • Zout en peper naar smaak
  • Verse koriander, fijngehakt voor garnering

Bereidingswijze:

  1. Verhit de olie en boter in een grote pan op middelhoog vuur.
  2. Als eerste voeg je de fijngehakte ui, knoflook, gember en groene chilipepers toe en bak gedurende 3-4 minuten, totdat de uien zacht en licht goudbruin zijn.
  3. Daarna voeg je de kippenlevertjes toe en bak deze gedurende 5-6 minuten, totdat ze gaar zijn en mooi goudbruin van kleur.
  4. Voeg de kurkumapoeder, komijnpoeder, korianderpoeder, garam masala en cayennepeper toe en bak deze kruiden gedurende 1-2 minuten mee, zodat de smaken goed vrijkomen.
  5. Breng het geheel op smaak met zout en peper.
  6. Laat het geheel nog enkele minuten sudderen, zodat de saus kan indikken.
  7. Garneer de Indiase kippenlevertjes met verse koriander en serveer direct.

Dit Indiase gerecht kan worden geserveerd met naan brood of rijst en is een heerlijke manier om kippenlevertjes op een andere manier te bereiden. Het is ook een geweldig gerecht om te delen met vrienden en familie tijdens een feestje.

2. Kippenlever recept Marokkaans

Hier is een Marokkaans recept voor kippenlever:

Ingrediënten:

  • 500 gram kippenlevertjes, schoongemaakt
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 tomaat, fijngehakt
  • 1 el tomatenpuree
  • 1/2 tl gemberpoeder
  • komijnpoeder, 1/2 tl
  • paprikapoeder, 1/2 tl
  • 1/4 tl kurkumapoeder
  • 1/4 tl kaneelpoeder
  • 2 el olijfolie
  • Zout en peper naar smaak
  • Verse koriander, fijngehakt voor garnering

Bereidingswijze:

  1. Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur.
  2. Als eerste voeg je de fijngehakte ui en knoflook toe en bak gedurende 3-4 minuten, totdat de uien zacht en licht goudbruin zijn.
  3. Als tweede voeg je de kippenlevertjes toe en bak deze gedurende 5-6 minuten, totdat ze gaar zijn en mooi goudbruin van kleur.
  4. Ten derde voeg je de fijngehakte tomaat en tomatenpuree toe en bak deze gedurende 2-3 minuten mee.
  5. De een na laatste voeg je de gemberpoeder, komijnpoeder, paprikapoeder, kurkumapoeder en kaneelpoeder toe en meng alles goed door elkaar.
  6. Breng het geheel op smaak met zout en peper.
  7. Laat het geheel nog enkele minuten sudderen, zodat de saus kan indikken.
  8. Garneer de Marokkaanse kippenlevertjes met verse koriander en serveer direct.

Dit Marokkaanse gerecht kan worden geserveerd met Marokkaans brood, couscous of rijst. Het is een heerlijke en exotische manier om kippenlevertjes te bereiden en zal zeker indruk maken op gasten tijdens een feestje of bijeen

Kippenlever recept: Surinaamse recept broodje kippen lever

3. Recept voor Surinaamse kippenlevertjes bakken

Ingrediënten:

  • 500 gram kippenlevertjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • rode peper, fijngehakt 1x
  • eetlepel tomatenpuree 1x
  • eetlepel sojasaus 1x
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 theelepel zout
  • 1/2 theelepel zwarte peper
  • 2 eetlepels olie

Bereidingswijze:

  1. Maak de kippenlevertjes schoon en snijd ze in kleine stukjes.
  2. Verhit de olie in een wok of grote pan en bak de ui, knoflook en rode peper tot de ui glazig is.
  3. Voeg de kippenlevertjes toe en bak ze op hoog vuur tot ze bruin zijn.
  4. Voeg de tomatenpuree, sojasaus, suiker, zout en zwarte peper toe en roer goed door.
  5. Laat de kippenlevertjes op laag vuur nog 10-15 minuten sudderen tot ze gaar zijn en de saus iets is ingedikt.
  6. Serveer de kippenlevertjes warm met rijst en groenten naar keuze.

Tip: Je kunt dit gerecht nog lekkerder maken door het te serveren met gebakken banaan, aardappelen of roti.

5. Kippenlevertjes recept kruiden met rijst

Ingrediënten:

  • 500 gram kippenlevertjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 rode peper, fijngehakt
  • eetlepel tomatenpuree 1x
  • eetlepel sojasaus 1x
  • 1 theelepel zout
  • 1/2 theelepel zwarte peper
  • gemalen komijn, 1/2 theelepel
  • 1/2 theelepel gemalen koriander
  • 2 eetlepels olie
  • 250 gram rijst
  • 500 ml water

Bereidingswijze:

  1. Maak de kippenlevertjes schoon en snijd ze in kleine stukjes.
  2. Verhit de olie in een wok of grote pan en bak de ui, knoflook en rode peper tot de ui glazig is.
  3. Voeg de kippenlevertjes toe en bak ze op hoog vuur tot ze bruin zijn.
  4. Voeg de tomatenpuree, sojasaus, zout, zwarte peper, gemalen komijn en gemalen koriander toe en roer goed door.
  5. Laat de kippenlevertjes op laag vuur nog 10-15 minuten sudderen tot ze gaar zijn en de saus iets is ingedikt.
  6. Bereid ondertussen de rijst volgens de verpakking in 500 ml water.
  7. Serveer de kippenlevertjes warm met de gekookte rijst.

Tip: Je kunt dit gerecht nog lekkerder maken door er wat gesneden groenten, zoals paprika, wortel en courgette aan toe te voegen. Voeg deze groenten toe in stap 2, samen met de ui, knoflook en rode peper.

Bestel je biologische kippenlever bij de boer

Geef een reactie