Kippenlevertjes recept 5 tips

Biologische kippenlevertjes koop je bij de boer - Kies je eigen vleesproducten - www.Vleeskopenbijdeboer.nl

Kippenlevertjes bakken, koop ze vers bij de boer

Kippenlevertjes recept zijn een heerlijk en voedzaam gerecht dat op vele manieren kan worden bereid. Het bakken van kippenlevertjes is een van de eenvoudigste manieren om ze te koken, en het resultaat is een heerlijk sappige en smaakvolle lekkernij die perfect is als onderdeel van een voedzame maaltijd. In deze blog zullen we een aantal tips delen voor het bakken van kippenlevertjes, zodat je thuis een perfect gerecht kunt bereiden.

1. Kippenlevertjes recept met champignons

Hier is een eenvoudig recept voor kippenlevertjes met champignons:

Ingrediënten:

  • 500 gram kippenlevertjes, schoongemaakt
  • 250 gram champignons, in plakjes gesneden
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • olijfolie, 1el
  • boter, 1 el
  • 1 tl gedroogde tijm
  • Zout en peper
  • 2 el gehakte peterselie (optioneel)

Bereidingswijze:

  1. Verhit de olijfolie en boter in een pan op middelhoog vuur. Dan voeg je de ui en knoflook toe en bak ze tot de ui zacht is en glazig wordt.
  2. Daarna de kippenlevertjes toe en bak ze gedurende 5-7 minuten tot ze aan alle kanten bruin zijn.
  3. De champignons toe en bak ze mee gedurende 5-7 minuten tot ze zacht en goudbruin zijn.
  4. Als laatste de gedroogde tijm toe en roer goed door. Breng het geheel op smaak met zout en peper.
  5. Serveer de kippenlevertjes en champignons op een bord en garneer met gehakte peterselie.

Je kunt deze kippenlevertjes met champignons serveren met aardappelpuree, rijst of groenten naar keuze. Dit gerecht is snel en gemakkelijk te maken en is een smakelijke manier om kippenlevertjes te bereiden!

2. Kippenlevertjes recept bakken met bloem

Hier is een eenvoudig recept voor kippenlevertjes met bloem:

Ingrediënten:

  • 500 gram kippenlevertjes, schoongemaakt
  • 1/2 kopje bloem
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1/4 kopje olijfolie
  • Zout en peper
  • 1 citroen, in partjes gesneden (optioneel)

Bereidingswijze:

  1. Doe de bloem in een ondiepe schaal en breng op smaak met zout en peper.
  2. Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de fijngehakte knoflook toe en bak gedurende 1 minuut tot de geur vrijkomt.
  3. Doop de kippenlevertjes in de bloem, zorg ervoor dat ze goed bedekt zijn aan alle kanten.
  4. Leg de kippenlevertjes voorzichtig in de pan en bak ze gedurende 3-4 minuten aan elke kant, tot ze goudbruin en knapperig zijn.
  5. Haal de kippenlevertjes uit de pan en leg ze op een bord dat bedekt is met keukenpapier om overtollige olie te verwijderen.
  6. Serveer de kippenlevertjes warm en garneer met partjes citroen, als je wilt.

Je kunt deze kippenlevertjes met bloem serveren met een salade, rijst of gebakken aardappelen. Dit is een eenvoudig en smakelijk recept voor kippenlevertjes met bloem dat zeker in de smaak zal vallen bij het hele gezin.

3. Recept voor kippenlevertjes bakken met ui

Hier is een eenvoudig recept voor kippenlevertjes met ui:

Ingrediënten:

  • 500 gram kippenlevertjes, schoongemaakt
  • 1 grote ui, in dunne plakjes gesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 el olijfolie
  • Zout en peper
  • 2 el gehakte peterselie (optioneel)

Bereidingswijze:

  1. Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de uien toe en bak ze gedurende 5-7 minuten, totdat ze zacht en goudbruin zijn.
  2. Voeg de fijngehakte knoflook toe en bak gedurende 1 minuut, tot de geur vrijkomt.
  3. Doop de kippenlevertjes in de pan met de ui en bak ze gedurende 5-7 minuten, tot ze goudbruin zijn aan alle kanten.
  4. Breng het geheel op smaak met zout en peper.
  5. Garneer de kippenlevertjes en ui met gehakte peterselie en serveer.

Je kunt deze kippenlevertjes met ui serveren met rijst of aardappelen en een salade. Dit is een heerlijk recept voor kippenlevertjes met ui dat snel en gemakkelijk te bereiden is en vol van smaak is.

4. Kippenlevertjes recept gebakken kippenlevertjes met spek en ui

Hier is een smakelijk recept voor gebakken kippenlevertjes met spek en ui:

Ingrediënten:

  • 500 gram kippenlevertjes, schoongemaakt
  • 8 plakjes spek
  • 1 grote ui, in dunne plakjes gesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 el olijfolie
  • Zout en peper

Bereidingswijze:

  1. Verhit de oven voor op 200 graden Celsius.
  2. Wikkel elke kippenlevertje in een plakje spek en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
  3. Bak de kippenlevertjes in de voorverwarmde oven gedurende 10-12 minuten, totdat het spek knapperig en de kippenlevertjes gaar zijn.
  4. Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de uien toe en bak ze gedurende 5-7 minuten, totdat ze zacht en goudbruin zijn.
  5. Voeg de fijngehakte knoflook toe en bak gedurende 1 minuut, tot de geur vrijkomt.
  6. Leg de gebakken kippenlevertjes op de pan met ui en bak nog eens 2-3 minuten, totdat alles goed warm is.
  7. Breng het geheel op smaak met zout en peper.
  8. Serveer de gebakken kippenlevertjes met spek en ui warm en geniet ervan!

Dit gerecht is heerlijk als lunch of diner, en kan worden geserveerd met gebakken aardappelen en groenten naar keuze. Probeer dit recept eens uit en ontdek hoe eenvoudig het is om een heerlijk en voedzaam gerecht te maken met kippenlevertjes.

5. Kippenlevertjes recept op brood

Dit is zijn kippenlevertjes recept op brood:

Ingrediënten:

  • 500 gram kippenlevertjes, schoongemaakt
  • 1 grote ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 el olijfolie
  • 1 el boter
  • Zout en peper
  • 4-6 sneetjes brood naar keuze

Bereidingswijze:

  1. Verhit de olijfolie en boter in een grote pan op middelhoog vuur.
  2. Voeg de fijngehakte ui en knoflook toe en bak deze gedurende 5-7 minuten, totdat ze zacht en goudbruin zijn.
  3. Vervolgens voeg je de kippenlevertjes toe en bak deze gedurende 8-10 minuten, tot ze gaar zijn en mooi goudbruin van kleur.
  4. Breng het geheel op smaak met zout en peper.
  5. Toast de sneetjes brood en leg ze op een bord.
  6. Schep de gebakken kippenlevertjes op de sneetjes brood en garneer eventueel met wat extra gehakte ui en peterselie.
  7. Serveer de kippenlevertjes op brood direct en geniet ervan!

Dit eenvoudige recept voor kippenlevertjes op brood is snel en gemakkelijk te bereiden en is een heerlijke en voedzame optie voor een snelle lunch of avondmaaltijd. Je kunt ook wat extra groenten of salade toevoegen aan het gerecht voor extra smaak en voedingsstoffen.

Bestel je biologische kippenlever bij de boer

Geef een reactie