Mosterd Rosbief met fijne kruiden

Mosterd Rosbief met fijne kruiden - Rundvlees recept - lekker vlees koop je bij de boer - www.Vleeskopenbijdeboer.nl

Rosbief met Mosterd

Mosterd Rosbief is een traditioneel ouderwets recept. De mosterd geeft net dat smaakje meer aan je vlees. Zo komt de runderrosbief nog beter tot z’n recht met dat pittige randje mosterd. Een eenvoudige en heerlijke maaltijd die ervoor zorgt dat uw familie en vrienden terugkomen voor meer. Met een goed stuk vlees, mosterd en wat eenvoudige kruiden kun je een rosbief krijgen die mals en heerlijk is – de mosterd werkt meer als een bindmiddel en geeft een beetje smaak, maar zal niet overheersend zijn.

Mosterd Rosbief

Voor het snijden van het rundvlees zijn er een paar opties die goed werken, waaronder de mooie ronde gebraden bovenkant. Zo is het snijden van de robief makkelijk.

Ingrediënten:

1200 gram runder rosbief
1 eetlepel olijfolie
2 eetlepels Franse mosterd
1 eetlepel verse rozemarijn
1 eetlepel verse tijmblaadjes
3 teentjes uitgeperste knoflook
1 theelepel gemalen zwarte peper
2 theelepel zeezout

Bereidingswijze:

  1. Haal het vlees minimaal 2 uur van te voren uit de koelkast.
    Vlees moet bijkomen en heeft daarbij de kamertemperatuur nodig.
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  3. Meng de olie, knoflook, rozemarijn, mosterd, tijm, zout en peper in een kom.
  4. Neem het stuk runder rosbief en smeer het in met het kruiden mengsel.
  5. Plaats het vlees in een ingevette braadslee.
  6. Braad het stuk vlees zo’n 20-25 minuten in de oven op 180 °C
  7. Draai daarna de temperatuur terug naar tot 160°C en grill de rosbief nog een 1,5  uur voor een medium bereiding.
  8. Neem het vlees uit de oven, wikkel in aluminiumfolie en laat nog 10 minuten rusten.
  9. Haal het stuk runder rosbief uit de oven en wikkel het in aluminiumfolie en laat het zo’n 15 tot 20 minuten rusten voordat het het gaat aansnijden.

Vlees van de boerderij

Snijd het vlees in royale porties en serveer met je favoriete groenten zoals gebakken aardappelen, wortelen en erwten.

Lees het originele recept

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site maakt gebruik van cookies om u een betere browse-ervaring te bieden. Door op deze website te browsen, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies.