Runderlever kopen bij de boer

Biologische rundlever koop je bij de boer - Kies je eigen vleesproducten - www.Vleeskopenbijdeboer.nl

Runderlever is een veelzijdig en voedzaam stukje vlees dat helaas door veel mensen over het hoofd wordt gezien. In deze blog willen we graag wat meer vertellen over de voedingswaarde van lever, hoe je het kunt bereiden en waarom het een gezonde toevoeging aan je dieet kan zijn.

Voedingswaarde van runderlever

Biologische lever is een uitstekende bron van voedingsstoffen. Het bevat onder andere veel eiwitten, vitaminen en mineralen, waaronder vitamine A, vitamine B12, ijzer en zink. Biologische lever is ook rijk aan choline, een stof die belangrijk is voor de gezondheid van je hersenen en zenuwstelsel.

Hoe bereid je runderlever?

Runderlever is op verschillende manieren te bereiden, afhankelijk van je persoonlijke voorkeur. Het is belangrijk om de lever niet te lang te bakken, omdat het dan taai kan worden.

Hieronder vind je twee eenvoudige en smakelijke bereidingswijzen:

  1. Gebakken runderlever: Snijd de runderlever in plakjes en bestrooi ze met zout en peper. Bak de plakjes lever kort aan beide kanten in een koekenpan met boter of olie. Serveer de lever met gebakken ui en eventueel een sausje van room en mosterd.
  2. Leverpaté: Mix de lever in de keukenmachine tot een gladde massa. Voeg daar vervolgens zachte boter, kruiden, knoflook en eventueel een scheutje cognac aan toe. Mix alles nogmaals door elkaar en serveer de paté op toast of als dip bij groenten.

Waarom is runderlever gezond?

Runderlever is een gezonde toevoeging aan je dieet vanwege de vele voedingsstoffen die het bevat.

Hieronder noemen we een aantal gezondheidsvoordelen van runderlever:

  1. Rijk aan vitamine A: Biologische lever is een goede bron van vitamine A, een voedingsstof die belangrijk is voor een gezonde huid, ogen en immuunsysteem.
  2. IJzer: Lever bevat veel ijzer, een mineraal dat belangrijk is voor de aanmaak van rode bloedcellen. Hierdoor kan het helpen om bloedarmoede te voorkomen.
  3. Vitamine B12: Koeien lever is een uitstekende bron van vitamine B12, een voedingsstof die belangrijk is voor een gezond zenuwstelsel en de aanmaak van rode bloedcellen.
  4. Choline: Lever bevat choline, een stof die belangrijk is voor de gezondheid van je hersenen en zenuwstelsel. Choline kan ook helpen om leververvetting te voorkomen.

Conclusie: vlees kopen bij de boer uit Nederland

Runderlever is een voedzaam en veelzijdig stukje vlees dat gemakkelijk in je dieet kan worden opgenomen. Het is een goede bron van eiwitten, vitamines en mineralen en kan helpen om verschillende gezondheidsproblemen te voorkomen. Probeer eens een van de bereidingswijzen die we hierboven hebben gemaakt en geniet van de vele gezondheidsvoordelen van lever.

Voor een optimale voeding kun je je runderlever het beste kopen bij een plaatselijke boer die biologisch boert. Niet alleen help je een beter voedselsysteem te ondersteunen, je kunt er ook zeker van zijn dat de bio lever die je koopt vrij is van toegevoegde hormonen of antibiotica. Bovendien is grasgevoerd dieren zijn hoger in gezonde omega-3 vetzuren en andere heilzame voedingsstoffen. Geniet van de gezondheidsvoordelen van runderlever!

Bestel je bio runderlever direct online

Geef een reactie